Pszichológiai Tanácsadás

Egyéni tanácsadás

Az egyéni pszichológiai tanácsadás során az Ön által hozott problémákat vagy nehézségeket járjuk körbe, jellemzően jelen-és jövő fókusszal. Általában 10-20 alkalommal találkozunk. Az első pár alkalommal meghatározunk egy fókuszt, ami irányt mutat a közös munka során. Ezen a célon túl megállapodunk abban is, hogy hány alkalommal találkozunk. A folyamat során monitorozzuk, hol tartunk a megszabott keretekhez képest és ha szükséges, ezeken módosítunk. 

 

Pár- és családterápia

A családterápia fókuszában a család, mint rendszer és a családi kapcsolatok állnak. Az észlelt nehézségek gyakran a kapcsolatainkból eredeznek, így azok leküzdésének leghatékonyabb módja, ha nem csak az egyén, hanem az őt körülvevő társas tér is változik. A munka célja a családi rendszer működésének megváltoztatása a kiegyensúlyozott, boldog együttélés érdekében. A folyamatban az egy fedél alatt élő összes családtag részt vesz. Általában kétheti rendszerességgel találkozunk 10-15 alkalommal 90 percre. A terápiát minden esetben páros vezetéssel tartom család-és párterapeuta kollégával. 

A párterápia a konfliktusok megértését és feloldását célozza. Segít a pár tagjainak a saját igények kommunikálásában, a másik szempontjainak jobb megértésében és a hatékonyabb problémamegoldásban. A párkapcsolati terápia preventív jelleggel tud a leghatékonyabban működni, így a problémák elharapadzósa előtt érdemes szakemberhez fordulni a kapcsolat fejlesztése érdekében. Ha a kapcsolat már nem menthető meg, a terápia segíthet a békés különválásban, megkímélve egymást az érzelmi terhek elkerülhető részétől.